Instagram uygulaması içerisinde bulunan hikaye kısmında bir takım düzenlemeler yapılabilir. Hikaye modu ayarları kullanılarak hikaye paylaşıldıktan sonra hikayenin kimler tarafından görülebileceği ayarlanabilir. Peki, Instagram’da hikaye ayarları nasıl düzenlenir? İşte hikaye ayarları ile ilgili bilgiler:

Hikaye Kısmı Nasıl Kullanılır?

Instagram profilinizi açın ve ana sayfanıza gidin. Burada sol üst köşede yer alan artı butonuna tıklayın ve fotoğraf/video butonuna tıklayın. Fotoğraf veya video olarak hikayelerinizi takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Fotoğraflarınız üzerine metin yada efektler ekleyebilir, çeşitli filtreler uygulayabilirsiniz. Paylaştığınız hikayeyi kimlerin gördüğüne bakabilirsiniz. Hikayenizi açın ve üste doğru kaydırın.
Bu işlem ile görüntülenme sayınıza ulaşabilir, hikayenizi gören kişilerin isimlerine ulaşabilirsiniz. Bu detayları hikayeyi paylaşan kişi haricinde kimse göremez. Paylaşılan hikayeler Instagram üzerinde 24 saat sonra kaybolur. Kaybolmasını istemediğiniz gönderileri Instagram üzerinden indirebilirsiniz.
Ayrıca paylaştığınız gönderileri “Gönderi olarak paylaş” butonuna tıklayarak paylaşabilirsiniz. Bütün bunlar için uygulamanın son güncellemesini yüklediğinize emin olun. Eğer son güncellemeyi telefonunuza yüklemediyseniz bazı güncellemeler uygulama içerisinde olamayabilir.

Hikaye Ayarı Nasıl Yapılır?

Hikaye ayarı için şu adımların uygulanması gerekiyor:
Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra profil sayfasının sağ üst köşesinde yer alan dişli çark işaretine tıklayın.
Dişli çark simgesine tıklandıktan sonra karşınıza gelen seçenekler arasından hikaye ayarlarını seçin.
Bu kısımdan hikayenizi kimlerin görebileceğini seçebilir, değişiklikler yapabilirsiniz.

Hikayeyi Gizleme

Birinin paylaştığınız hikayeyi görmesini istemiyorsanız, paylaştığınız hikayeyi gizleyebilirsiniz. Hikayenizi gizlediğiniz kişi ileride paylaşacağınız hikayeleri de göremez. Hikaye gizleme ayarı şu şekilde yapılır:
Instagram hesabınız üzerinden profilinize girin ve alt alta üç çizgi olan simgeye tıklayın.
Buradan ayarlar kısmına girin ve hikaye kontrolleri alanına dokunun.
Hikaye’yi gizle seçeneğine tıklayın ve hikayenizi görmesini istemediğiniz kişileri seçin.
Bu işlemlerden sonra Bitti simgesine dokunun.
Bunun haricinde hikayenizi gizlemek istediğiniz kişileri, hikayenizi gören kişilerin listesinden de seçebilirsiniz. Kişinin adının olduğu kısımda sağ üst köşede yer alan üst üste üç nokta simgesine tıklayın. Buradan Hikayeyi [Kullanıcı Adı]’dan Gizle seçeneğini seçin. Böylelikle hikayenizi görmesini istemediğiniz kişilere karşı gizleyebilirsiniz.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Gönderiler